Många drömmer om att starta eget företag. En del är trötta på att gå till samma jobb dag ut och dag in. Andra längtar efter den frihet som det innebär att styra över sin egen tid och vara sin egen chef. I den här texten ska vi ge dig som funderar på att starta eget företag tre goda råd på vägen.

Börja i liten skala

Ett bra sätt att börja med en egen verksamhet är att starta i liten skala. Du kanske kan ägna kvällar och helger åt ditt nya företag, då behöver du inte säga upp dig från din anställning. På det sättet blir det inte så riskabelt att prova den egna företagsidén. Dessutom får du möjlighet att prova om din idé fungerar i praktiken.

Prova din idé i praktiken

Affärsplaner i all ära men det inte förrän du sätter igång i praktiken som du kan se om din affärsidé håller. Tro heller inte att du måste ha något helt unikt att komma med. Så länge det finns efterfrågan på dina tjänster eller produkter så har du möjlighet att driva en verksamhet med vinst.

Ha koll på det administrativa och juridiken

Alla som driver företag behöver bokföra sina intäkter och utgifter. Dessutom behöver man ha en F-skattsedel och betala in preliminär skatt. I slutet av ditt verksamhetsår är det dags att göra en redovisning och deklarera. Det underlättar mycket om du har grundläggande kunskaper om de här bitarna innan du börjar med din egna verksamhet.

Om du har svårt att finansiera din företagsstart kan du ta ett lån för att komma igång, läs mer här. På det sättet får du lite hjälp i starten, som annars kan vara lite trög och ta längre tid än vad du kanske hade önskat.

0 Comments

Leave a Comment