Det är inte alltid en lätt fråga att veta vad man vill med sin karriär. Många gånger är det mer en fråga om tillfälligheter än om ett aktivt val. Kanske har du tänkt dig att jobba som lärare men kanske slutar med att jobba med att sälja stegar på exempelvis Stegfabriken eller kanske du vill jobba med marknadsföring men faktiskt jobbar som syerska istället?

Funderingar

Ibland kan det enklaste bara vara att ”go with the flow”. Lite grann att ta dagen som den kommer. Kanske börjar du läsa marknadsföring och har några få ämnen inom ekonomi och det hela slutar med att du jobbar som ekonomimedarbetare och kanske senare avancerar vidare till controller.

Vidareutbildning

Det kan många gånger vara en bra idé att vidareutbilda sig. På så sätt får man ny kunskap och ofta betyder det att lönen stiger. Det är oftast ganska roligt att lära sig nytt dessutom. Det är därmed bra på flera fronter.

Det är aldrig för sent att ändra sig

Även om du är 40 är det inte för sent att ändra sig. Oftast kan man ha samlat på sig en massa erfarenhet som gör att man lättare vet vart man är på väg. Det är på så sätt lättare att hitta ett jobb som är roligt vid den åldern för man vet vad som verkligen är roligt. Det är med andra ord aldrig för sent att ändra sig. Kanske vill du verkligen ta en paus och sätta dig på skolbänken? Då kanske ett par års studier till mäklare passar dig? Det finns verkligen så mycket att välja mellan.

Har du ovanstående i åtanke kan du lite lättare tänka på vad du vill med ditt yrkesliv och sträva mot att göra vad du vill. Eller kanske bara låta ödet leda dig dit du vill?

0 Comments

Leave a Comment