Det är måndag morgon, den första arbetsdagen efter en härlig långhelg eller semester – och det regnar. När man skall till jobbet är det kö i trafiken och folk på gatan är allmänt irriterad och stämningen är stressad. Men ovanstående scenario är ingen anledning till, eller ursäkt för, att de inte skall bli en bra dag. Faktiskt bliver det en vidunderlig dag med många skratt och smil. Även om vissa dagar rent faktisk är bättre än andra dagar, så vet man oftast inte vilka dagar som bliver de bästa. Och det att ha en bra dag, handlar väldigt mycket om den inställning man har. Men att ha en positiv inställning, och att faktiskt tro på att det bliver en god dag, kan ibland vara lättare sagt än gjort. Här följer ett par tips till hur du aktivt kan påverka din dag till att bli en bra dag.

Kom ihåg att möta dagen med rätt inställning

Det kan för en del verka lite fånigt, men det hjälper rent faktisk att ha det skrivet ned. Man kan exempelvis ha en griffeltavla ståendes i sitt sovrum där man skriver en positiv påminnelse till sig själv att vakna upp till. Det kan t.ex. stå ”kom ihåg att le mycket idag” eller ”idag kan det hända spännande saker”. Med just en griffeltavla kan man byta ut budskapet då och då, och man kan rita en smiley bredvid. Som sagt kan det för några kännas fånigt men allt som ligger i vår medvetenhet påverkar humör och inställning. Bara det att skulle till att skriva något positivt budskap till sig själv, hjälper en undermedvetet till att få ett positivare tankemönster.

Ge till andra – så får du mångfalt tillbaka

Vänliga gester, leenden och komplimanger är vardagliga ting som är med till att man upplever att man har en bra dag. Och det säkraste sättet att få mottaga vänlighet och komplimanger i sin vardag, är genom att själv vara generös med det. Le så mycket du bara kan mot människor, ge dem små komplimanger och erbjud en hjälpande hand när möjligheten ges. Desto mer du ger, desto mer får du, av positiv energi. Så enkelt kan de sammanfattas. Det bliver ännu en bra dag idag!

0 Comments

Leave a Comment