Att ta hand om dina medarbetare är som chef eller arbetsgivare något av det viktigaste man kan göra. Det är enbart med friska medarbetare som verksamheten kan bli produktiv och kostnadseffektiv. Därför bör en chef eller arbetsgivare göra allt vad han eller hon kan för att medarbetarna ska må bra. Idag är det många som drabbas av problem med sina fötter på grund av dåliga skor och dåliga inlägg. I den här artikeln ska vi titta närmare på hur dina medarbetare kan slippa nedsjunken framfot tack vare bra sulor. Så om du är intresserad av hur du kan underlätta för dina medarbetare och spara pengar så läs vidare.

Vad är nedsjunken framfot?

Nedsjunken framfot är en åkomma som främst drabbar dem som använder dåliga skor eller dåliga iläggssulor. Nedsjunken framfot innebär att framfoten sjunker ner vilket kan leda till starka smärtor. Läs mer om nedsjunken framfot här. Nedsjunken framfot kan även kallas för framfotsinsufficiens eller nedsjunket förfotsvalv och går att motverka eller till och med undvika med hjälp av bra inlägg.

Den som drabbas av nedsjunken framfot kan få stora problem i vardagen med att utföra sina vardagliga sysselsättningar, såsom att gå till jobbet eller ta hand om disk, tvätt och städ. Därför är det av yttersta vikt att försöka undvika att drabbas av denna åkomma.

Behandling och iläggssulor

Hur behandlas nedsjunken framfot? I ovanliga fall kan kirurgiska ingrepp bli nödvändiga. Men oftast ordinerar läkaren eller fysioterapueten bättre skor, iläggssulor, övningar och vila. Ibland kan smärtstillande läkemedel också bli aktuellt för att lindra symtomen.

Men faktum är att de iläggsulor du får av en fysioterapeut eller läkare inte alltid hjälper på bästa sätt. Du behöver iläggssulor som får musklerna att fungera på ett optimalt sätt, som de är tänkta att fungera. Då kan själva orsakerna till nedsjunken framfot bekämpas. Bra iläggssulor kan alltså inte bara dämpa symtomen utan också behandla själva problemet.

Ta hand om dina anställda

Vi hoppas att du tar tillvara våra tips i den här artikeln och tar hand om dina anställda och deras hälsa. Det gäller att som chef eller arbetsgivare att skapa bästa möjliga förutsättningar för de anställda att själva ta hand om sin hälsa. Som chef kan du göra det genom att exempelvis låta något skoföretag komma till arbetsplatsen och presentera sina skor. Med dagens stillastående eller stillasittande arbeten är det stor risk att drabbas av olika fysiska förslitningsskador. Några exempel är hälsporre, musarm, nedsjunken framfot eller problem med rygg och axlar. Att låta en ergonom komma till arbetsplatsen och se över de anställdas kontor kan vara ett annat sätt att skapa bra förutsättningar för de anställda att ta hand om sina kroppar. Ett annat bra alternativ är att låta de anställda köpa skor eller iläggssulor att använda på arbetstid. Det är också populärt med en friskvårdstimme i veckan då de anställda får utöva något idrott eller träning på arbetstid.

0 Comments

Leave a Comment