Vad betyder det att göra karriär? Det kan det komma många svar på.

Vad göra karriär betyder för dig beror på hur höga ambitioner och mål du har. Vad är din vision?

Är ditt mål att bli statsminister så har du höga ambitioner och kommer nog få jobba hårt för att göra karriär. Du har många steg att gå för att ta dit uppåt i hiarkin. Men för varje steg högre upp du tar så avancerar du i din karriär, vilket betyder att du just gör karriär.

Om du däremot har som mål att finna ett jobb du älskar och trivs med, så gör du karriär när du funnit detta. Hur snabbt det går är upp till dig, det är bara att pröva sig fram. För att nå sina egna mål och drömmar är just poängen med att göra och ha en karriär. Man måste inte vara business kvinna, eller man, gå i kostym, sitta på kontor och tjäna sex siffrigt belopp varje månad. Det kanske är en karriär för vissa, men långt ifrån för alla. Man kan göra karriär inom alla olika yrken, vården, handeln – vad som.

Vad betyder ordet karriär?

Med att göra karriär menar man oftast att man avancerar på sin arbetsplats. Du får en högre position, högre lön och mer ansvar.

Karriär är många gånger förknippat med utbildning och kompetens utveckling. Du kan studera en lång, viktigt utbildning för att kunna jobba med ett bra yrke. Du kan även när du har jobbat ett antal år inom ett yrke vidare utbilda dig eller gå på kompetens utveckling för att avancera i din anställning.

Ett annat vanligt sätt att avancera i karriären är att byta arbetsplats, då får du oftast upp din lön. De flesta brukar begära en högre lön när de byter arbetsplats, men det kan bero på mellan vilka yrken du byter. Det kan vara stora skillnader löne mässigt mellan olika yrkes kategorier.

0 Comments

Leave a Comment